Consenso sobre las grasas y aceites en la alimentación de la población española adulta: postura de la Federación Española de Sociedades de Alimentación, Nutrición y Dietética (FESNAD)
Emilio Ros Rahola, José López Miranda, Catalina Picó Segura, Miguel Angel Rubio Herrera, Nancy Babio, Aleix Sala Vila, Francisco Pérez Jiménez, Eduard Escrich, Mònica Bulló Bonet, Montserrat Solanas i García, Ángel Gil Hernández, Jordi Salas Salvadó
págs. 435-477
Farmaconutrición en el paciente grave
Rosa Burgos Peláez, Elena Escudero Alvarez, José Manuel García Almeida, Abelardo García de Lorenzo y Mateos, Pedro Pablo García Luna , Ángel Gil Hernández, Alfredo Matos Adames, Juan Bautista Molina Soria, Juan Carlos Montejo González, Carmen Sánchez Álvarez, Antonio Jesus Pérez de la Cruz
págs. 478-486
Daniel Antonio de Luis Román, Rocío Aller de la Fuente, Olatz Izaola Jáuregui, Beatriz de la Fuente Salvador, Enrique Romero Bobillo
págs. 487-493
Spirulina y su efecto hipolipemiante y antioxidante en humanos: una revisión sistemática
Marco Antonio Hernández Lepe, Abraham Wall Medrano, Marco Antonio Juárez Oropeza, Arnulfo Ramos Jiménez, Rosa Patricia Hernández Torres
págs. 494-500
The effect of probiotic fermented milk that includes Bifidobacterium lactis CNCM I-2494 on the reduction of gastrointestinal discomfort and symptoms in adults: a narrative review
Dan Linetzky Waitzberg, Flávio A. Quilici, Sender Michzputen, Maria do Carmo Friche Passos
págs. 501-509
Systematic review of healthy eating indexes in adults and elderly: applicability and validity
Dalila Pinto de Souza Fernandes, Andréia Queiroz Ribeiro, Maria Sônia Lopes Duarte, Sylvia do Carmo Franceschini Castro
págs. 510-516
Nivel de triglicéridos como factor de riesgo durante el embarazo: modelado biológico; revisión sistemática
María José Aguilar Cordero , Laura Baena García, Antonio Manuel Sánchez López, Rafael Guisado Barrilao , Enrique Hermoso Rodríguez, Norma Mur Villar , Manuel Capel Tuñón
págs. 517-527
Effect of eicosapentaenoic acid and docosahexaenoic acid supplementations to control cognitive decline in dementia and Alzheimer’s disease: a systematic review
Dalila Pinto de Souza Fernandes, Fabiane Aparecida Canaan Rezende, Gabriele Pereira Rocha, Mariana De Santis Filgueiras, Patrícia Regina Silva Moreira, R.C.G. Alfenas
págs. 528-533
Efectos de los programas escolares de promoción de actividad física y alimentación en adolescentes españoles: revisión sistemática
Isaac José Pérez López, Pablo Tercedor Sánchez, Manuel Delgado Fernández
págs. 534-544
Avances en terapia farmacológica y fitoquímica de la adipogénesis
Claudia Fabiola Alcalá Hernández, Laura A. de la Rosa Carrillo, Abraham Wall Medrano, José Alberto López Díaz, Emilio Álvarez Parrilla
págs. 545-555
Variables utilizadas en cuestionarios de consumo de suplementos ergonutricionales
Máximo Villanova Colmenero, José Miguel Martínez Sanz , Aurora Norte Navarro, Rocío Ortiz Moncada , José Antonio Hurtado Sánchez , Eduard Baladia
págs. 556-572
Zeolite: “the magic stone”; main nutritional, environmental, experimental and clinical fields of application
Carmen Laurino, B. Palmieri
págs. 573-581
Sonia Olivares, Isabel Zacarías, Carmen Gloria González González, Lilian Fonseca Morán, Fernanda Mediano Stoltze, Anna Christina Pinheiro Fernandes, L. Rodríguez Osiac
págs. 582-589
Comportamientos alimentarios cotidianos y anómalos en una muestra comunitaria de adultos chilenos
Camila Oda Montecinos, Carmina Saldaña García, Ana Andrés Valle
págs. 590-599
Helicobacter Pylori (HP) infection in obese patients undergoing Roux-en-Y gastric bypass: efficacy of two different treatment regimens in HP eradication
Martín Cuesta Hernández, Celia Pérez, Pilar Matía Martín, Lucio Cabrerizo García, Natalia Pérez Ferre, Andrés Sánchez Pernaute, Antonio José Torres García, Miguel Angel Rubio Herrera
págs. 600-605
Analysis of information content and general quality of obesity and eating disorders websites
Juan José Hernández Morante, Diana Jiménez Rodríguez , Rubén Cañavate Cutillas, M. C. Conesa Fuentes
págs. 606-615
Guilherme da Silva Gasparotto, Michael Pereira da Silva, Raphael Miranda Medeiros Cruz, Wagner de Campos Rosário
págs. 616-621
Marize Melo dos Santos, Vanessa Passos Oliveira, Sueli Maria Teixeira Lima, Kyria Jayanne Clímaco Cruz, Ana Raquel Soares de Oliveira, Juliana Soares Severo
págs. 622-626
Prevalence of metabolic syndrome among adolescents in a city in the Mediterranean area: comparison of two definitions
Rafael Galera Martínez, Emilio García García, María Ángeles Vázquez López, María Ortiz Pérez, Ana Ruiz Sánchez, Manuel Martín González, Pablo Garrido Fernández, Antonio Bonillo Perales
págs. 627-633
Edna F. Villagrán García, Erika Fabiola Hurtado López, Edgar Manuel Vásquez Garibay, Rogelio Troyo Sanromán, Liuba M. Aguirre Salas, Alfredo Larrosa Haro, Ruth V. León Robles
págs. 634-637
Rebecca Peixoto Paes-Silva, Erika Michelle Correia Macedo, Marília Tokiko Oliveira Tomiya, Célia Maria Machado Barbosa de Castro
págs. 638-644
Samet Özer, İlknur Bütün, Ergün Sönmezgöz, Resul Yilmaz, Osman Demir
págs. 645-651
Hepatotoxicidad y consumo de productos de herboristería en la población pediátrica
Esther Ocete Hita, M.ª José Salmerón Fernández, José Manuel González Gómez, Emilia Urrutia Maldonado, María Angustias Salmerón Ruiz, Ángeles Ruiz Extremera , Javier Salmerón Escobar
págs. 652-655
Metabolic syndrome and its components in Spanish postmenopausal women
María Pilar Orgaz Gallego, Pablo Bermejo López, Miguel Angel Tricio Armero, José Abellán Alemán, Juan Solera Albero, Pedro Juan Tárraga López
págs. 656-666
Ahmed A. Obeidat, Mousa N. Ahmad, Fares H. Haddad, Firas S. Azzeh
págs. 667-677
Urinary loss of micronutrients in diabetic patients attending a tertiary hospital service
Andressa Feijó da Silva Santos, Roberta Deh Souza Santos, Maria Cristina Foss-Freitas, Selma Freire Carvalho da Cunha, Julio Sergio Marchini, Vivian Marques Miguel Suen
págs. 678-682
Anna Bonada i Sanjaume, Anna Gils Contreras, Jordi Salas Salvadó
págs. 683-690
Traqueoesophageal fistula patients fed through percutaneous endoscopic gastrostomy/gastrojejunostomy: nutritional status and clinical outcome
Carla Adriana Santos, Marta Pereira, Vera Santos Martins, Jorge Fonseca
págs. 691-695
Renato de Souza Abboud, V. Alves Pereira, Carlos Alberto Soares da Costa, G. Teles Bonaventura, M. Alves Chagas
págs. 696-701
Chemical composition, characterization of anthocyanins and antioxidant potential of Euterpe edulis fruits: applicability on genetic dyslipidemia and hepatic steatosis in mice
Luciana Marques Cardoso, Rômulo Dias Novaes, Cynthia Aparecida de Castro, Alexandre Azevedo Novello, Reggiani Vilela Gonçalves, Maria Esther Ricci-Silva, Humberto Josué de Oliveira Ramos, Mª do C. Gouveia Peluzio, João Paulo Viana Leite
págs. 702-709