Jesús Manuel Culebras Fernández
págs. 1-1
Nutrición, cirugía y programas de rehabilitación multimodal
José Manuel Ramírez Rodríguez, Julia Ocón Bretón, Antonio Arroyo Sebastián
págs. 2-3
La leche materna como vehículo de transmisión de virus
M. C. García Loygorri, Daniel Antonio de Luis Román, Belén Torreblanca, Gabriel Alberto March Rosselló, María Rosario Bachiller Luque, José María Eiros Bouza
págs. 4-10
Aceites vegetales de uso frecuente en Sudamérica: características y propiedades
Samuel Durán Agüero, Jairo Torres García, Julio Sanhueza
págs. 11-19
Usefulness of β -hydroxy- β -methylbutyrate (HMB) supplementation in different sports: an update and practical implications
F. Albert, Francisco Bartolomé Ortega Porcel, Manuel Joaquín Castillo Garzón , Ángel Gutiérrez Sáinz , Jaime Morente Sánchez
págs. 22-33
Nutritional and toxicological aspects of Spirulina (Arthrospira)
Gabriela Gutiérrez Salmeán, Luis Humberto Fabila Castillo, German Chamorro-Cevallos
págs. 34-40
Influencia de los ácidos grasos poliinsaturados en la prevención y promoción del cáncer
Liliana Cabo-García, María Achón y Tuñón, María Purificación González González
págs. 41-49
Componentes nutricionales y degeneración macular relacionada con la edad
Iván Antonio García-Montalvo, Diana Matías-Pérez
págs. 50-54
Katherine González Ruíz, Jorge Enrique Correa Bautista, Robinson Ramírez Vélez
págs. 55-60
Consumo de queso y lácteos y enfermedades crónicas asociadas a obesidad, ¿amigo o enemigo?
Samuel Durán Agüero, Jairo Torres García, Julio Sanhueza
págs. 61-68
Miguel Espinoza-Silva, Nicolás Aguilar-Farías
págs. 69-74
Deficiencia de hierro en el preoperatorio de cirugía bariátrica: diagnóstico y tratamiento
Angela María Magali Sánchez, Natalia Pampillón, Mariela Abaurre, Pablo Esteban Omelanczuk
págs. 75-79
Protein malnutrition incidence comparison after gastric bypass versus biliopancreatic diversion
José Pablo Suárez Llanos, Manuel Enrique Fuentes Ferrer, Luis Antonio Álvarez-Sala Walther, Bruno Francisco García Bray, Laura Medina González, Irene Bretón Lesmes, Basilio Moreno Esteban
págs. 80-86
Short-term changes in macronutrient intake in morbidly obese patients undergoing biliopancreatic diversion: a longitudinal study
Alicia Calleja Fernández, Begoña Pintor de la Maza, Rubén Díez Rodríguez, Alfonso Vidal Casariego , A. Urioste Fondo, Isidoro Cano Rodríguez, María Dolores Ballesteros Pomar
págs. 87-93
Estado nutricional en relación con el estilo de vida de estudiantes universitarios mexicanos
Riccardo Lorenzini, David Betancur Ancona, Luis A. Chel Guerrero, Maira Segura Campos, Arturo Francisco Castellanos Ruelas
págs. 94-100
Body adiposity index and associated factors in adults: method and logistics of a population-based study
Wellington Segheto, Danielle Cristina Guimarães da Silva, France Araujo Coelho, Vanessa Guimarães Reis, Silvia Helena Oliveira Morais, Joao Carlos Bouzas Marins, Andréia Queiroz Ribeiro, Giana Z. Longo
págs. 101-109
Ximena Díaz Martínez, Carmen Patricia Mena Bastías, Carlos Celis Morales , Carlos Salas Bravo, Pedro Ángel Valdivia Moral
págs. 110-117
Prevalence of factors associated to metabolic syndrome in a cohort of children in South Brazil
Alessandra Doumid Borges Pretto, Cristina Correa Kaufmann, Gisele Ferreira Dutra, Elaine Pinto Albernaz
págs. 118-123
Dennis Camacho-Buenrostro, José de Jesús Pérez Molina, Edgar Manuel Vásquez Garibay, J. Guadalupe Panduro Barón
págs. 124-129
Food consumption patterns during pregnancy: a longitudinal study in a region of the North East of Brazil
Jerusa da Mota Santana, Valterlinda Alves de Oliveira Queiroz, Sheila Monteiro Brito, Djanilson Barbosa dos Santos, Ana Marlúcia Oliveira Assis
págs. 130-138
Amino acid levels in children with celiac disease
Eylem Sevinc, H. Haluk Akar, Nergiz Sevinc, Duran Arslan, Gülten Can Sezgin, Mustafa Kendirci
págs. 139-143
Yolanda Flores Peña , Lourdes L. Rocha Aguirre, Velia Margarita Cárdenas Villarreal, Divna Haslam, Anilena Mejia, Matt Sanders
págs. 144-150
Mariela Méndez Ruíz, Jessica Estay Carvajal, Aracelis Calzadilla Núñez, Samuel Durán Agüero, Víctor Díaz Narváez
págs. 151-155
Efectos a corto plazo en el perfil lipídico y la glucemia de una dieta vegetariana baja en grasa
Laura Quiles Guiñau, Olga Portolés Reparaz, José Vicente Sorlí Guerola, Dolores Corella Piquer
págs. 156-164
Liania Alves Luzia, José Mendes Aldrighi, Nágila Raquel Teixeira Damasceno, Geni Rodrigues Sampaio, Rosana Aparecida Manólio Soares, Isis Tande Silva, Ana Paula de Queiroz Mello, A.A. Carioca, Elizabeth Aparecida Ferraz da Silva Torres
págs. 165-174
Daniel Antonio de Luis Román, Rocío Aller de la Fuente, Olatz Izaola Jáuregui, D. Pacheco
págs. 175-181
Obesity phenotypes in urban middle-class cohorts; the PRIT-Lindavista merging evidence in Mexico: the OPUS PRIME study
Guillermo Fanghänel Salmón, Gabriela Gutiérrez Salmeán, Virginia Samaniego, Alejandra Meaney Martínez, Leticia Sánchez Reyes, Ulises Navarrete, Luis Alcocer Díaz-Barreiro, Ivonne M. Olivares Corichi, Nayeli Najera, Guillermo Manuel Ceballos Reyes, Eduardo Meaney
págs. 182-188
Prevalence of metabolic syndrome in young Mexicans: a sensitivity analysis on its components
Miguel Murguía Romero, Rafael Jiménez Flores, Santiago C. Sigrist-Flores, Diana C. Tapia- Pancardo, Arnulfo Ramos Jiménez, Adolfo René Méndez Cruz, Rafael Villalobos Molina
págs. 189-195
The evolution of home enteral nutrition (HEN) in Poland during five years after implementation: a multicentre study
Stanislaw Klek, Dorota Pawlowska, Grzegorz Dziwiszek, Henryk Komon, Piotr Compala, Mariusz Nawojski
págs. 196-201
Daniel Antonio de Luis Román, Olatz Izaola Jáuregui, Pablo Bachiller Luque, José Luis Pérez Castrillón
págs. 202-207