págs. 249-251
Javier Mateu de Antonio, David Berlana, Montserrat Pons Busom, Maria Bella Badia Tahull, María Teresa Miana Mena, B. Martínez Castro, Neus Sunyer Esquerrà, Mónica Sanmartin Suñer, Juan González Valdivieso, E. Leiva Badosa, Eva Martínez Bernabé, Anna Murgadella Sancho, N. Miserachs Aranda, A. Vila Bundó, Jordi Fernández Morató, M.T. Vitales Farrero
págs. 252-258
Incidents and adverse events in enteral feeding tube users: warnings based on a cohort study
Franciele Anziliero, Mariur Gomes Beghetto
págs. 259-264
Nutritional outcomes in children with epidermolysis bullosa: long-term follow-up
Ana Paula Caio Zidório, Dryelle Oliveira Dias Leão, Kenia Mara Baiocchi de Carvalho, Eliane Said Dutra
págs. 265-270
Jessica Zaragoza Cortes, Luis Eduardo Trejo Osti, Moisés Ocampo Torres, Laura Maldonado Vargas, Alicia Arminda Ortiz Gress
págs. 271-278
Reduced serotonin levels after a lifestyle intervention in obese children: association with glucose and anthropometric measurements
Ana Ojeda Rodríguez, Lydia Morell Azanza, M Cristina Azcona San Julián, José Alfredo Martínez Hernández, María Javier Ramírez Gil, Amelia A. Martí del Moral
págs. 279-285
Nelly Carolina Muñoz Esparza, Edgar Manuel Vásquez Garibay, Alfredo Larrosa Haro, Enrique Romero Velarde
págs. 286-293
Prevalence of metabolic syndrome and its determinants in older Mexican non-diabetic adults
Heliodoro Alemán Mateo, Miriam T. López Teros, Rene Urquidez Romero, Luis Huesca Reynoso
págs. 294-304
Impact of APOE2allele on lipid profile change after a weight loss program
Blanca Romero Moraleda, Rocío Cupeiro Coto, Domingo González-Lamuño Leguina , María Teresa Amigo Lanza, B. Szendrei, Miguel Ángel Rojo Tirado, Francisco Javier Calderón Montero , Ana Belén Peinado Lozano
págs. 305-311
Javiera Cancino Ramírez, Johana Patricia Soto Sánchez, Hermann Zbinden-Foncea, Manuel Moreno González, Bárbara Leyton, Luis González Rojas
págs. 312-317
Açai improves non-alcoholic fatty liver disease (NAFLD) induced by fructose
Mayara Medeiros de Freitas Carvalho, Larissa Lélis Teixeira Reis, Juliana Márcia Macedo Lopes, Nara Nunes Lage, Joyce Ferreira da Costa Guerra, Helena Porto Zago, Larissa de Freitas Bonomo, Renata Rebeca Pereira, Wanderson Geraldo de Lima, Marcelo Eustáquio Silva, Maria Lúcia Pedrosa
págs. 318-325
Visceral adiposity index associated with behavioral and inflammatory parameters in adults: a population based study
Fabrícia Geralda Ferreira, Wellington Segheto, Danielle Cristina Guimarães da Silva, Patricia Feliciano Pereira, Giana Z. Longo
págs. 326-331
Borja Romero González, Rafael Arcángel Caparrós González, Helen Strivens Vílchez, María Isabel Peralta Ramírez
págs. 332-339
págs. 340-345
The BFMNU method as an alternative to the methods in use based on energy: study of the correlation between food energy and body mass
Greta Rondini, Beatrice Olearo, José Miguel Soriano del Castillo , Pietro Marco Boselli
págs. 346-350
Icíar Castro Vega, Silvia Veses Martín, Juana Cantero Llorca, C. Salom Vendrell, Celia Bañuls, Antonio Hernández Mijares
págs. 351-358
Critical overview of current anthropometric methods in comparison with a new index to make early detection of overweight in Spanish university students: the normalized weight-adjusted index
Guillermo Doménech Asensi, Carlos Gómez Gallego, Gaspar Francisco Ros Berruezo, Francisco Javier García Alonso, Manuel Canteras Jordana
págs. 359-367
The relationship between socioeconomic status and beverage consumption in children: the Cuenca Study
Marta Milla Tobarra, Antonio García Hermoso , Noelia Lahoz García, Blanca Notario Pacheco , L. Lucas de la Cruz, D.P. Pozuelo Carrascosa, María José García Meseguer, Vicente Martínez Vizcaíno
págs. 368-374
Lucia M. Lotrean, Ovidiu Stan, Lencu Codruta, Valeria Laza
págs. 375-383
Beatriz Torres Torres, María Dolores Ballesteros Pomar, Susana García Calvo, Angeles Castro Lozano, Beatriz de la Fuente Salvador, Olatz Izaola Jáuregui, Juan José López Gómez , Emilia Gómez Hoyos, Carlos Vaquero Puerta , Daniel Antonio de Luis Román
págs. 384-391
Efectos de la dieta lacto-vegetariana y ejercicios de estabilización del core sobre la composición corporal y el dolor en mujeres con fibromialgia: ensayo controlado aleatorizado
Alejandro Martínez Rodríguez , Belén Leyva Vela, Alba Martínez García, Yolanda Nadal Nicolás
págs. 392-399
Factores asociados al desarrollo de diabetes mellitus tipo 2 en Chile
Ana María Leiva Ordoñez, María Adela Martínez, Fanny Petermann, Alex Garrido Méndez, Felipe Poblete Valderrama, Ximena Díaz Martínez, Carlos Celis Morales
págs. 401-407
Carmen Morales Ruán, Danae Valenzuela Bravo, Alejandra Jiménez Aguilar, Lucía Cuevas Nasu, Ignacio Méndez Gómez-Humarán, Teresa Shamah-Levy
págs. 408-415
Letícia Monteiro da Fonseca Cardoso, Nina da Matta Alvarez Pimenta, Raiza da Silva Ferreira Fiochi, Bruna Ferreira Mota Mota, Juliana Arruda de Souza Monnerat, Cristiane Correia Teixeira, Renata Beatriz da Rocha Ramalho, Isabelle Waleska Santos de Medeiros Silva, Manuela Dolisnky, G. Teles Bonaventura, V. Blondet de Azeredo, Sergio Barroso, Carlos Alberto Soares da Costa, Gabrielle S. Rocha
págs. 416-420
Sabrina Cruz, Suzana Machado, Suelem Cruz, Silvia Elaine Pereira, Carlos Saboya, A. Ramalho
págs. 421-427
Jerónimo Pachón Ibáñez, José Luis Pereira Cunill, Guiovana Fernanda Osorio Gómez, José-Antonio Irles-Rocamora, Pilar Serrano Aguayo, Begoña Quintana Ángel, José Fuentes Pradera, Manuel Chaves Conde, María José Ortiz Gordillo, Pedro Pablo García Luna
págs. 428-433
M. Cardoso Fernandes Toffolo, Arthur da Silva Gomes, Henriqueta Vieira van Keulen, Maira Barros Louro, Flávia Márcia Castro Silva, Sheila Cristina Potente Dutra Luquetti, Aline Silva de Aguiar Nemer, Ana Paula Ferreira
págs. 434-441
Costes asociados a la desnutrición relacionada con la enfermedad y su tratamiento: revisión de la literatura
Samara Palma Milla, Diego Meneses, Marlhyn Valero Pérez, Margarita Calso, Natalia García Vazquez, Matías Ruiz Garrido, Alberto Martín Vega, Carmen Gómez Candela
págs. 442-460
Clinical-nutritional, inflammatory and oxidative stress predictors in hemodialysis mortality: a review
Andreza de Paula Santos Epifânio, Karla Pereira Balbino, Sonia M.R. Ribeiro, Sylvia do Carmo Franceschini Castro, Helen Hermana Miranda Hermsdorff
págs. 461-468
Disruptores endocrinos en nutrición artificial
Maria Bella Badia Tahull, E. Leiva Badosa, Montserrat Colls González, Josep Manuel Llop Talaverón
págs. 469-473