págs. 1255-1256
Eficacia del aporte calórico en pacientes con patología traumática
M. Orejana Martín, C. Cornejo Bauer, Silvia Torrente Vela, C. García Fuentes, Candelas López López, Juan Carlos Montejo González
págs. 1257-1262
Dino Moretti, Melisa D. Ré, N.S. Rocchetti, D. Bagilet, C.J. Settecase, Martin Gonzalo Buncuga, Marta Quaglino
págs. 1263-1269
Perception of obese schoolchildren regarding their participation in the Physical Education class and their level of self-esteem: comparison according to corporal status
Pedro Delgado Floody, Alfonso Cofré, Iris Paola Guzmán Guzmán, Daniel Alejandro Jerez Mayorga, Cristian Martínez Salazar, Felipe Caamaño Navarrete
págs. 1270-1274
Physical fitness reference standards in Macedonian children and adolescents: the MAKFIT study
Seryozha Gontarev, Ruzdija Kalac, Lence A. Velickovska, Vujica Zivkovic
págs. 1275-1286
Nutrients associated with diseases related to aging: a new healthy aging diet index for elderly population
Manuel Lozano Relaño, Lara Manyes Font, Juan José Peiró Ramada, José Mª Ramada Rodilla
págs. 1287-1297
Alzheimer’s disease: nutritional status and cognitive aspects associated with disease severity
Tamires Barbosa Nascimento dos Santos, Lineu Corrêa Fonseca, Glória Tedrus, Julia Laura Delbue
págs. 1298-1304
Luis González Rojas, Johana Patricia Soto Sánchez, Marcelo Antonio Cano-Cappellacci, Rodrigo Muñoz Claro, Javiera Cancino Ramírez
págs. 1305-1309
Djeyne Silveira Wagmacker, Jefferson Petto, Amanda Silva Fraga, Sindy Kerole Andrade Mota, Luiz Erlon Araujo Rodrigues, Ana Marice Teixeira Ladeia, Jackeline Barbosa Matias
págs. 1310-1315
Diana Marcela Rojas Gómez, Marcela Giacometto Cifuentes, Claudio Olmos González, Yasna Muñoz Carvajal, Claudio Pérez Leighton, Constanza Núñez Palma, Raúl Rojas, Vanessa Arias
págs. 1316-1323
Cribado nutricional en pacientes oncológicos: análisis de tres métodos
Eduardo Sánchez Sánchez, Inmaculada López Aliaga, María José Muñoz Alférez
págs. 1324-1330
Julio Calleja González , Juan Mielgo Ayuso
, José Antonio Lekue Gallano, Xabier Leibar, Julen Erauzkin, Igor Jukic, Sergej M. Ostojic, Jesús Gustavo Ponce González, Maite Fuentes Azpiroz, Nicolás Terrados Cepeda
págs. 1331-1339
Mª Carmen Mias Carballal, Rafael Villalobos Mori, Alfredo Escartin Arias, Ramon Ribalta Reñé, Jorge Juan Olsina Kissler, Anna Torres Corts, Angel Llàcer Furió, María José Fernández Cotarelo, Araceli Ramos Carrasco
págs. 1340-1346
A. Perales García, Rosa María Ortega Anta, Rafael Urrialde de Andrés, Ana María López Sobaler
págs. 1347-1355
Josefina C. Morales Guerrero, María Elena Camacho Parra, Concepción García Morales, Priscila Juárez Ramos, Jesús J. Flores Sánchez
págs. 1356-1365
Millán Aguilar Navarro, Jesús Muñoz Guerra, María del Mar Plata, Juan del Coso Garrigós
págs. 1366-1371
Studying food security among students: a comparative case study between public and private universities in Quito-Ecuador
David Eche, María Hernández Herrera
págs. 1372-1378
Verónica López Teros, Michelle M Haby, Edward A. Frongillo, Karla Denise Murillo Castillo, María Alba Guadalupe Corella Madueño, Rolando Giovanni Díaz Zavala, Trinidad Quizán Plata
págs. 1379-1386
Luciana Abrão de Oliveira Restini, Renata Dessordi, Sabrina Maria Saueia Ferreira, Patrícia Künzle Ribeiro Magalhães, Léa Maria Zanini Maciel, Fernando Barbosa Junior, Telma Maria Braga Costa, Alceu A. Jordão, Anderson Marliere Navarro
págs. 1387-1393
Luis Humberto de Loera Rodríguez, Genaro Gabriel Ortiz, Paloma Rivero Moragrega, Irma Velázquez Brizuela, Juan Francisco Santoscoy Gutiérrez, Ana Rosa Rincón Sánchez, Claudia Lisette Charles Niño, José Antonio Cruz Serrano, Alfredo de Jesús Celis de la Rosa, Fermín Paul Pacheco-Moisés, María del Refugio Medrano González
págs. 1394-1400
José Miguel Martínez Sanz , Adrián Gómez Arenas, Miguel García Jaén, Isabel Sospedra López, Aurora Norte Navarro, Juan Manuel Cortell Tormo
págs. 1401-1415
José Manuel Delfa de la Morena, Miguel Ángel Rojo Tirado, Eliane Aparecida Castro, Alexander Gil Arias, Juan Carlos Miangolarra Page , Pedro José Benito Peinado
págs. 1416-1423
Implicaciones cognitivas en la estimación psicofísica del sabor
Concepción Martínez García, Tomas Eugenio Martínez Garcia, Ana Merchán Clavellino, María Pilar Salguero Alcañiz, Cecilio Parra Martínez, José Ramón Alameda Bailén
págs. 1424-1431
Dysbiosis and metabolic endotoxemia induced by high-fat diet
Thalita Lin Netto Candido, Josefina Bressan, R.C.G. Alfenas
págs. 1432-1440
¿Cómo mejorar la hidratación y la ingesta hídrica en las personas mayores institucionalizadas?: Una revisión de la literatura científica
Olga Masot, Alba Iglesias Millán, Carmen Nuin Orrio , Jèssica Miranda, Ana Lavedán Santamaría, Teresa Botigué Satorra
págs. 1441-1449
Consensus document on exclusion diets in irritable bowel syndrome (IBS)
Francesc Casellas Jordá, Rosa Burgos Peláez, Ascensión Marcos Sánchez, Javier Santos Vicente, Constanza Ciriza de los Ríos, Alvaro García-Manzanares Vázquez, Isabel Polanco Allué, María Puy Portillo Baquedano, Antonio Villarino Marín , Beatriz Lema Marqués, Mª del Carmen Vázquez Alférez
págs. 1450-1466
págs. 1467-1478
Importancia de los alimentos lácteos en la salud cardiovascular: ¿enteros o desnatados?
Jordi Salas Salvadó, Nancy Babio , Manuela Juárez Iglesias, Catalina Picó Segura, Emilio Ros Rahola, Luis A. Moreno Aznar
págs. 1479-1490
Carmina Wanden-Berghe Lozano , José Luis Pereira Cunill, Maria Cristina Cuerda Compés, E. Ramos Boluda, María Irene Maiz Jiménez, Carmen Gómez Candela, Nuria Virgili Casas, Rosa Burgos Peláez, Antonio Jesus Pérez de la Cruz, María Ángeles Penacho Lázaro, Eva Angeles Sánchez Martos, Daniel Antonio de Luis Román, Ceferino Martínez Faedo, María de los Ángeles Martín Fontalba, María Julia Álvarez Hernández
, Pilar Matía Martín, Patricia Díaz Guardiola, Fátima Carabaña Pérez, Alejandro Sanz París, Carmen Garde Orbaiz, Olga Sánchez-Vilar Burdiel, Tomás Martín Folgueras, María Ángeles Martín Palmero, Luis Miguel Luengo Pérez, Ana Zugasti Murillo, Cecilia Martínez Costa, José Pablo Suárez Llanos, Cristina Tejera Pérez, José-Antonio Irles-Rocamora, Carmen Arraiza Irigoyen, Yaiza García Delgado, Cristina Campos Martín, Miguel Ángel Ponce González, Silvia Mauri, María Victoria García Zafra, Jesús Manuel Morán López, Begoña Molina Baena, Montserrat Gonzalo Marín, Clara Joaquín Ortiz, Begoña Pintor de la Maza, M.ª Carmen Gil Martínez, María J. Carrera, Maria de Talló Forga Visa, Antonio Apezetxea Celaya, Rebeca Sánchez Sánchez, Juan Ramón Urgeles Planella, Grupo NADYA-SENPE
págs. 1491-1496
Hipótesis alternativas sobre los beneficios de los fermentados sobre la microbiota intestinal
Diego Bernardi Espinoza, Carlos Fernando Jiménez Guerrero, Pohl Milón Mayer
págs. 1497-1497