La batería ALPHA de pruebas de forma física relacionada con la saludo para niños y adolescentes
Rute Santos, Johana Mota
págs. 1199-1200
Optimización del aporte energético en nutrición artificial: Segunda lección Jesús Culebras
Miguel León Sanz
págs. 1201-1209
Jonatan Ruíz Ruíz, Vanesa España Romero , José Castro Piñero , E.G. Artero, Francisco Bartolomé Ortega Porcel, M. Cuenca García, David Jiménez Pavón , Palma Chillón Garzón, María José Girela Rejón , J. Mora, Ángel Gutiérrez Sáinz , Jaana Suni, M. Sjöstrom, Manuel Joaquín Castillo Garzón
págs. 1210-1214
La ocratoxina A en alimentos de consumo humano: revisión
A. Ravelo, Carmen Rubio Armendáriz, Ángel Gutiérrez Fernández, Arturo Hardisson de la Torre
págs. 1215-1226
Preoperative weight loss in patients with indication of bariatric surgery: which is the best method?
Marcos Adrianzén Vargas, Norberto Cassinello Fernández, Joaquín Ortega Serrano
págs. 1227-1230
Problemas éticos en relación a la nutrición y a la hidratación: aspectos básicos
págs. 1231-1235
Meta-análisis del papel del licopeno en la diabetes mellitus tipo 2
María Angeles Valero Zanuy, Alfonso Vidal Casariego , Rosa Burgos Peláez, F.L. Calvo García, Ceferino Martínez Faedo, Luis Miguel Luengo Pérez, Maria Cristina Cuerda Compés
págs. 1236-1241
Effect of weight loss on metabolic control in people with type 2 diabetes mellitus: systematic review
Mª de las Cruces Souto Gallargo, Montserrat Bacardí Gascón, Arturo Jiménez Cruz
págs. 1242-1249
Efecto de la publicidad de alimentos anunciados en la televisión sobre la preferencia y el consumo de alimentos: revisión sistemática
G. Díaz Ramírez, Mª de las Cruces Souto Gallargo, Montserrat Bacardí Gascón, Arturo Jiménez Cruz
págs. 1250-1255
Long-term efficacy of high-protein diets: a systematic review
M. Lepe, Montserrat Bacardí Gascón, Arturo Jiménez Cruz
págs. 1256-1259
La eficacia a largo plazo de los reemplazos dietéticos en la pérdida de peso: revisión sistemática
G. López Barrón, Montserrat Bacardí Gascón, C. De Lira García, Arturo Jiménez Cruz
págs. 1260-1265
Effect of maternal obesity on lactation: systematic review
M. Lepe, Montserrat Bacardí Gascón, L.M. Castañeda González, M. Eugenia Pérez Morales, Arturo Jiménez Cruz
págs. 1266-1269
Effects of low carbohydrate diets on weight and glycemic control among type 2 diabetes individuals: a systemic review of RCT greater than 12 weeks
L.M. Castañeda González, Montserrat Bacardí Gascón, Arturo Jiménez Cruz
págs. 1270-1276
Registro del año 2010 de Nutrición Parenteral Domiciliaria en España: Grupo NADYA-SENPE
Carmina Wanden-Berghe Lozano , Carmen Gómez Candela, L. Chicharro, Maria Cristina Cuerda Compés, Ceferino Martínez Faedo, Nuria Virgili Casas, José Manuel Moreno Villares, Antonio Jesus Pérez de la Cruz, Julia Álvarez Hernández , Carmen Garde Orbaiz, Magdalena Jiménez Sanz, Amelia Romero Merlos, M.T. Forga, Antonio Apezetxea Celaya, Yaiza García Delgado, C. Gil, Bárbara Cánovas Gaillemin, Olga Sánchez-Vilar Burdiel, María Ángeles Penacho Lázaro, Daniel Antonio de Luis Román, Lucía Laborda González, Amalia Zapata Rojas
págs. 1277-1282
Diet creates metabolic niches in the "inmature gut" that shape microbial communities
V. Poroyko, M. Morowitz, A. Ulanov, M. Wang, S. Donovan, N. Bao, S. Gu, L. Hong, J.C. Alverdy, J. Bergelson, Donald C. Liu, T. Bell
págs. 1283-1285
Animal model of undernutrition for the evaluation of drug pharmacokinetics
Matilde Merino Sanjuán, A. Catalán Latorre, Amparo Nácher Alonso, S. Miralles Arnau, N. Víctor Jiménez Torres
págs. 1296-1304
Gabriel Antonio Mercadal Orfila, Josep Manuel Llop Talaverón
págs. 1305-1312
págs. 1313-1321
Association of nutritional status, plasma, albumin levels and pulmonary function in cystic fibrosis
Miriam Isabel Souza dos Santos Simon, M. Drehmer, F.A. Abreu e Silva, A. Hoffmann, C. Druck Ricachinewsky, E. de Fonseca Andrade Procianoy, I. Scattolin, S. Saldanha Menna Barreto
págs. 1322-1327
S.T. Arimura, B.M. Moura, Gustavo Duarte Pimentel, Mª. E.R. Silva, M.V. de Sousa
págs. 1328-1332
J. Mª Monsalve Álvarez, Laura I. González Zapata
págs. 1333-1344
P. Atela Urquijo, Itziar Martín Ibañez, Victoria Trenchs Sainz de la Maza
págs. 1345-1349
Daniel Antonio de Luis Román, Rosa López Mongil, Manuel González Sagrado, José Antonio López Trigo, P.F. Mora, Javier Castrodeza Sanz
págs. 1350-1354
Hipotiroidismo subclínico y factores de riesgo cardiovascular
Carmen Frías López, Pedro Juan Tárraga López, J. A. Rodríguez Montes, Juan Solera Albero, Ángel Celada Rodríguez, M.A. López Cara, A. Gálvez
págs. 1355-1362
Impact of functional dyspepsia on quality of life in eating disorder patients: the role of thought-shape fusion
Ignacio Jáuregui Lobera, Miguel Angel Santed Germán, Patricia Bolaños Ríos
págs. 1363-1371
J. Echenique Sarah, L. Rodríguez Osiac, T. Pizarro Quevedo, Mª. A. Martín, E. Atalah
págs. 1372-1377
Paper and pencil vs online self-administered food frequency questionnaire (FFQ) applied to university population: a pilot study
Rafael González-Carrascosa, Purificación García Segovia, Javier Martínez Monzó
págs. 1378-1384
Carmen Gómez Candela, Marta Villarino Sanz, A. Horrisberger, Viviana Loria Kohen, Laura Mª Bermejo López, P. Zamora Auñon
págs. 1385-1393
Site-specific circadian expression of leptin and its receptor in human adipose tissue
Purificación Gómez Abellán, C. Gómez Santos, J.A. Madrid, Fermín Ignacio Milagro Yoldi, Javier Campión Zabalza, José Alfredo Martínez Hernández, Juan Antonio Luján Mompeán, José María Ordovás Muñoz, Marta Garaulet Aza
págs. 1394-1401
Experimental induction of thought-shape fusion in eating disorder patients: the role of coping strategies
Ignacio Jáuregui Lobera, Miguel Angel Santed Germán, Patricia Bolaños Ríos, Inmaculada Ruiz Prieto, María José Santiago Fernández, O. Garrido Casals
págs. 1402-1411